Dagen det aldrig blev ljust

Det är idag det...har fått haft lamporna tända hela dagen...vad trött man blir av ett sådant konstant mörker.

Mörkret har gjort att jag rökt som en galning också...från att faktiskt ha varit nere på 3 cig per dag så har jag redan idag lyckats med 6 st...fast det klart...förr hade dessa 6 varit 12 så lite bra är jag ju i alla fall....

Sitter och kurar och bygger hemsida...tappade modet efter att ha pratat med en otroligt otrevlig kontaktperson på Handelsbanken...helt galet..innan han ens visste vad för tjänster jag ville köpa var han otrevlig och ville INTE boka ett möte för rådgivning. Konstigt tycker jag...

Väntar dessutom på en massa svar från olika håll...verkar inte bara vara kaos i finansvärlden utan överallt...inte ett svar...inte en offert...inte ett något från någon...

Jaja, jag får väl fortsätta hemsidebygga då....

Nån måtta får det vara!!!!

Nu fick jag anledning att skälla igen på en av mina grupper som alltid får sig en skopa...men faktiskt!!!!

Barnfamiljer!!!!

Igår när jag var och handlade middag...visste inte riktigt vad jag skulle handla utan strosade runt och letade inspiration. Stannar vid en hylla och plockar i lite olika saker som fanns där...läste på innehållsförteckningen och grejade....

Då plötsligt så säger det "bang" och jag känner hur ont det gör i min högra vad och hälsena...en mamma hade kört rakt in i mig med barnvagnen. jag tar ett steg åt sidan och det visade sig att hon skulle fram till de varor jag stod och tittade på...

Är det så man gör?!!!! Bara kör på någon som står där för att få komma fram??!! OCH jag stod stilla...länge...det var inte så att jag gick framför henne och tvärstannade eller så...

Inte ett ord till ursäkt utan bara en sur min från mamman.

Jag orkade inte utan bara gick därifrån och ställde mig vid en annan hylla med andra varor och väntar på att hon skall bli kalr så att jag kan gå tillbaka och titta. Då kommer hon igen och BANG kör rakt in i mig igen för att komma fram!!!!!

Vad är detta????!!!!!

Jag skall ta mig tusan köpa en barnvagn och meja tillbaka...för det får man tydligen!!!! Eller lära min hund att äta upp era små skrikande knyten!!!!

FY ER FY!!!!!!

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv
Det som är just skönt i finanskrisen är att man inte har några pengar att oroa sig för :-)

På rätt väg

Läste en artikel på Expressens websidor...nu lanserar två hotell i Stockholm ett nytt koncept - hundrum!! Ja ni läste rätt ett hotellrum för hundar! Där finns mat och vattenskål, en liten godispåse och en dyna för hunden att ligga på!

Man kan bara hoppas på att trenden blir att djur blir mer och mer accepterade i samhället. Det finns ju ganska många av dem...över 20 000 hundar (katter är svårare att få statestik på) i Stockholm bara...

Tänk att kunna beställa hotellrum för sig och sitt djur utan att mötas av beavärade receptionister, suckar och stönar eller helt sonika ett NEJ.

Jag tycker att det är toppen i alla fall...

Nu dånar alla ni som rynkar på näsan och tycker att pälsdjur är av ondo...tänk på alla allergiker...säkert säger ni det om alla som röker också...men tänk själva på alla allergiker nästa gång ni går utanför dörren med en massa parfym och stinkande tvålar, shampon eller rakvatten.

Det finns minst lika många allergiker mot sånt...men de allergikerna as ingen hänsyn till.

FAKTISKT!

 

Bara för att man är kvinna....

Har varit lite förskonad från gubbväldet ett tag nu när mitt fokus legat på djur och alternativmetoder....men i och med planerna på att starta eget så var vi uppe på rådgivning för att få affärsplan och budget genomlysta (som vi jobbat med under ett år).

Inom ett ögonblick var vi genast inkastade i gubbväldet. Mannen som skall vara vår rådgivare hälsar på oss och första meningen han säger (med en suck dessutom) är: "Ja, vi får väl börja med att räkna ihop en budget år er"

Fast det har vi redan säger jag och lämnar över affärsplan och budget. Han tittar snabbt på sen sammanställda budgeten och säger "Fast så här kan man ju inte lägga upp det" "Har ni med telefon till exempel"

Ja, svarar jag lungt..om du tittar i kolumnen där det står El, telefon, försäkringar mm. "Jag får hämta en kollega för det här går inte"

Kollegan kommer tittar på budgeten och säger "Ja, ni verkar ju ha tänkt igenom det här noga och har allt med" varvid den första replikerar "Ja, fast en hel del siffror är väl estimerade...hyran tex eftersom ni inte har någon lokal ännu"

JA DET ÄR VÄL DET SOM ÄR MENINGEN MED EN BUDGET!!! ville jag skrika men hejdade mig och svarade istället: Javisst, men hyran är beräknad efter antalet kvadratmeter vi behöver och vad vi max kan tänka oss att betala i kvadratmeterpris + fastighetsskatt...

Jag blir så trött! Samtidigt blir jag så nöjd över mitt beslut att hoppa av karusellen och slippa möta detta varje dag som jag gjorde med mitt tidigare jobb...

Fast jag tror inte att de gör det medvetet det är en gen som sitter djupt inne i den generationen av män...att kvinnor inte skall kunna....för det är de van vid. Genen döper jag härmed till MLG- genen (men lilla gumman - genen)

Och idag skall jag tillbaka dit...bara att ta på alla skydd som finns som kan hålla mig lugn...

Nu kommer han snart

Till våren verkar det som...Jaz - han kommer redan nu! Jag är lad i hela kroppen!! Har redan börjar förbereda och planera!!! Mannen ser också fram emot det! Han har läst på och kollar bilder på nätet.

Jag är också glad över att han inte kommer som Collie som han hotade med - för det skulle vara så roligt med fluffig päls!!! Nog för att han valt en ras med fluffigare päls än rottis men fortfarande en pälsvård som jag kan stå ut med.

Han kommer som en Alaskan Malamute. Mannen önskar sig blå ögon (även om det anses som ett fel enligt rasstandard) men det gör ingenting...det är ju inte för att ställa ut vi skall ha honom.

Mannen vill också att vi skall åka till landet varje helg med honom när han kommer...så att han får vara ute dygnet runt. Även om det inte finns värme eller vatten där mellan november till april.

Jag är sååå glad att han kommer!!!

Välkommen älskade vän!!!

Tänk positivt!

Det är så roligt! Sitter och tittar på Malous efter 10 samtidigt som jag räknar och räknar. Då helt plötsligt blir jag tvungen att lyssna aktivt på det som sägs. En kirurg (har ej hört namnet..nu kom det i rutan...Nisse Simonsson) berättar att hjärnans konstitution visst blir påverkad av hur vi tänker...

...OCH ATT DET ÄR VETENSKAPLIGT BEVISAT!!!!!!

Att vi i grunden är programerade för att vara negativa för att ta prasslet i gräset på allvar och fly innan rovdjuret kommer och äter upp oss. Men genom att träna oss på positivt tänkande så kan vi förandra våran hjärnkonstitution och med de bli både friskare och gladare!!!!

Ännu ett vetenskapligt bevis på det vi som jobbar med alternativa metoder har mässat hela tiden men som ännu inte är bevisat och därför avfärdas som humbug!!!

Det är sååå roligt att vetenskapen är på väg att komma ikapp det vi vetat hela tiden :-)

Ordet DU

Tänk vad små ord kan göra skillnad....ett av de orden som ger en mening helt annan andemening är ordet DU.
Alla dessa små ord som sticks in och förändrar hela värdet på det man säger. Små små nyanser i språket som avslöjar känslorna bakom det som sägs.

Några exempel:

Titta på vilken kanal du vill.
(en strof som är ganska känslomässigt neutral)

men lägger man till DU så...

Titta på vilken kanal du vill du.
(plötsligt ligger en bitter underton och det som ryms i det exra du:et är en skarp pik -för det är ju ändå alltid du som väljer kanal oavsett om jag sitter och tittar på något annat)

Hörru! (Hördu!)
(ett ord som sägs för att påkalla uppmärksamhet från någon)

Hördu du du!
(med ett par extra du så förvandlas det genast till en förmaning)

..osv vårat talspråk är så fyllt med dessa små små nyanser som gör en sån stor skillnad. Men visst är det kul! Jag har under helgen ägnat mig åt just detta sociala expriment där jag bara lagt till ett ord här och där. Men använt mig av samma ton i rösten - det gör en enorm skillnad!

Däremot så gör dessa små ord inte samma skillnad för de som inte är lika hemtama i det svenska språket - vilket i sig inte är så förvånande (förstår inte riktigt varför jag ens skriver om det...men jag hade även turen att ha en par i testgruppen så...)

Små små ord som gör så mycket :-) det är kul!

Ålderstecken

OK, nu har det kommit...det där allra säkraste ålderstecknet av alla. Nej jag pratar inte om gråa hår, rynkor eller bitterhet. Utan det där som verkligen visar att nu är det kört. Någon som gissat vad det är?

Rädsla för ny teknik!!!!

Finns där något säkrare tecken än det? Hur som helst så var jag och handlade lite mat på en affär som jag inte går i så ofta längre...när jag kommer till kassan så ska man plötsligt registrera varorna själv och betala i en maskin.

Egentligen var det väl inte så svårt att dra streckkoden förbi läsaren och sen lägga varan i påsen på vågen. Men oj, vilket motstånd jag hade och vad dum och osäker jag kände mig. Förrvirrad stod jag där och hoppades att ingenting skulle krångla, börja pipa eller blinka.

Nej, tyckte inte alls om! Och inte gick det varken fortare eller smidigare heller....utan långsamt och tafatt tog man vara för vara...sökte på skärmen information om den gått in och det blivit rätt. Så långsamt att vid varje inläsning hann en "skylt" poppa upp på skärmen som frågade om jag ångrat mig och inte ville ha den varan (eftersom jag inte lagt ner den i påsen ännu).

Jag skall aldrig mer skratta åt mamma som är rädd för videobandspelaren!!!!