Jag vägrar!!!!

Nu är jag sur!!! På riktigt sur!!!

Har ju varit hos Homeopat för min kroniska borrelia. Han grävde sig långt ner i ålder och alla möjliga sjukdomar/besvär jag haft och sedan fick jag två flaskor med droppar för att börja rätta till min kropps tillstånd.

Göra mig frisk igen och balanserad. Förhoppning om att bli bättre med ledvärk/borrelia och plötsliga viktras...allt det är super tycker jag och har nu tagit mina droppar som en snäll och duktig flicka.

Fast idag upptäckte jag att de även rättat till något som jag inte alls vill ha fixat. Jag väljer faktiskt hellre att ha både borrelia och värk i kroppen!!!

Har sista veckan känt mig äcklig, flottig, svullen och fått ett sug i magen så där som när man har magkatarr...måste äta något hela tiden. Skulle väl ha anat vad som var på gång när jag igår fick ett oerhört starkt begär efter rödbetor....alla av kvinnligt kön börjar ana vart det här leder tror jag?? Är ni med?

Har inte haft mens på 6 år. Hur skönt som helst!!! Ingen PMS, ingen matfrossa, inga äckelkänslor och ingen svullnad. För att inte tala om hur mycket pengar jag har sparat på att slippa köpa tamponger.

Men idag så kom den...jaja visst...det är ju ett friskhetstecken...fast NEJ TACK!!!...då är jag hellre sjuk!!!

VILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE VILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTEVILL INTE VILL INTE.....

Vill verkligen inte...

Mysig tvättdag

Fast inte jag...men eftersom jag hade drivvis med tvätt så var jag som en örn som cirkulerade kring tvättstugan i morse. Bara att kunna komma in en kvart tidigare skulle hjälpa mig enormt. Nu kom jag in någon timme tidigare tack vare mitt rovfågelsbeteende och har tvättat i snart 7 timmar.

Filtar, sängkläder, jackor,mattor, överkast, vanliga kläder - ja i princip allt  som är i textil i hemmet. PUST!

Nåväl nu var det inte mitt stånkande med tvätten jag tänkte dela med mig av (fast nu har jag ju redan gjort det) utan under en av mina bevaknade svängar förbi tvättstugan för att kolla om den var fri så hör jag där innifrån hur någon står och smågnolar, tvättar och har tagit radion med sig ner och lyssnar på lördagsmorgonsradio under tvättpasset.

Det är rutin på hur man kan förgylla sina grå tråkiga vardagssysslor!

Mysigt säger jag!!!!

Komma ikapp

Jobb på landet med liten B, semester och sommar överhuvudtaget har gjort att jag verkligen ligger minus på kontot vänner. Det finns vissa som jag inte ens har fått iväg ett sms till. Fast nu börjar jag beta av några som jag verkligen har behövt träffa.

Först två fika med gamla kära vännen K (inte samma K som har hundar). Henne har jag inte träffat på närmare ett år...helt galet!!! Inte heller har våran telefonkontakt varit så tät som den brukar.

Sedan igår blev promenad m U och S äntligen av. Vi har försökt hela sommaren men det har alltid kommit något ivägen. Men igår blev det av och det var skönt.

Idag skall jag försöka få iväg de där sms:en i alla fall...

Min rökning står stilla nu...jag är nere på 3 cig på morgonen och 3 på kvällen. Alla andra är borta och det går bra! Saknar dem inte så mycket men jag tror aldrig att jag kan ta bort dessa som jag röker nu...eller...jag vet inte...vi får se...jag har ju dragit ner ganska kraftigt på kort tid. Det får väl stabilisera sig nu så får vi se om jag kan gå ner till en eller två på kvällen...de på mogonen kommer att bli svårast.

Saker man kan...

..göra när man inte röker...

Det börjar bli svårt att hitta dessa saker. Jag menar alla dessa 10 minutrar man har över - 10 minuter innan man måste gå - ingen idé att sätta igång något som behöver göras för det tar mer än 10 minuter. Vad gör man? Normalt så skulle jag ju röka bort den stunden...men nu???!!!

Vad gör alla icke rökare med alla sina extra 10 minuter???

För er som är i samma sits som mig så kommer här en lista på olika saker:

1) göra såren i ansiktet fler, djupare och större (detta uppskattar inte barbie)
2) måla ett femte varv nagellack
3) gå en sjunde kort promenad
4) plocka ur ett skåp och ställa tillbaka
5) byta kläder fyra gånger
6) förstöra och fixa frillan på nytt
7) titta igenom hela adressboken i mobilen
8) göra rent kattlådan en gång till
9) räkna alla eluttag som finns i hemmet

Jag vet inte! Det är jättesvårt att förklara dessa minutrar för de som inte röker men alla ni som gör det vet precis vad jag menar...

Fyll gärna på min lista för jag börjar få slut på saker att fylla dessa stunder med...

Tänk vad skönt...

OBS! Detta inlägg betyder INTE att jag på något sätt funderar över att ta mitt liv!!!!!

...men för någon dag sedan gick jag en massa promenader. Jag vilsade runt lite i parkerna här omkring och bara fanns. Gick till mina och Jaz ställen...satt en stund och bara tittade. Även om det for en massa tankar och känslor i min kropp så kunde jag bara va i alla fall...

Kom ner till "våran" badplats och där satt jag länge. Tittade ut över vattnet och njöt av den frid vågorna och mälaren skänkte. Kunde inte motstå tanken (fast egentligen är det nog en tvångstanke) att hur skönt det skulle va att bara lungt och stilla vandra ut i vågorna, sätta mig på en sten på botten och bara va.

Det lugn och den frid man upplever under ytan...det är den jag vill ha. Slippa alla måsten, tankar, känslor och åtaganden. Slippa fixa och trixa. Slippa önska, drömma och vilja. Slippa besvikelser och gnet.

Bara finnas i lugnet och friden....vattnet och jag...ingenting annat.

Fast skulle jag inte drunkna så skulle jag nog frysa ihjäl...skulle säkert inte kunna sätta mig på den där stenen för vatten var för kallt för att jag skulle doppa mig...

Orsak och verkan

Hmmm, nu händer det konstiga saker!!! Har faktiskt inte varit med om liknade förut....hur energihöjningar påverkar mitt rökande - skumt!

Ack, ni icke andligt troende vad ni kommer att fnysa åt detta inlägg och ordet trams och tillfällighet kommer att cirkulera i era huvuden....men så här är det (för mig i alla fall)...

När vi kom hem från semestertrippen i norr hade jag plockat på mig en liten rolig krabat som skulle bo hos mig. Nu senaste dagarna bor den inte bara hos mig utan i mig. Semesterturen till Kreta plockade med sig ännu en jag skulle ha hos mig även den har integrerats i mig nu.

Detta har gett mig en sjuhelsikes energihöjning och jag blir alldeles yr och kräkig mest hela tiden.

Nåväl med dessa två nya delar av mig själv så kom ju även tanken på att sluta röka. Köpte sugtabletter och sa att jag skulle inte sluta men bara röka de njutningsfulla. Diciplinerade mig i ett par dagar och avstod från dessa man röker innan man skall sätta igång någonting (ni som röker vet vilka jag pratar om). Det gick bra och jag kunde lätt röka fem cig mindre per dag (inte så mycket kan tyckas men ändå...)

Men idag (fyra dagar efter) så har energihöjningen och integreringen tagit fart och är nästan klar nu...idag är det som om jag inte ens kan röka längre. Det smakar mig inte och jag vet att jag borde vara sugen. Har rökt en som var riktigt bra (den första på morgonen) men de andra tre har jag nästan bara rökt för att jag vet att jag borde ha behov av dem. Men det har jag inte...skumt!!! Har inte ens tagit någon tablett idag....

Jag har slutat röka förut men det har aldrig varit på detta sättet då.....är det mina nya innevånare som inte tycker om att röka eller vad händer? Det verkar ju som om allt har med dem att göra....

Sluta röka....????

Av någon outgrundlig anledning så har jag börjat fundera på att sluta röka! Tror att det beror på att jag under semesterna nu har haft möjlighet att sitta på en balkong eller terass och rökt. Tycker det är lite trist att inte kunna gå ut nu när jag är hemma...även om det är skönt att slippa gå ut i regnet.

Sedan har det slagit mig under bilresan till och från norrland då jag inte rökte under 6-7 timmar utan att bli nervös eller galen av det. Inte heller under flygningen 3,5 timma plus väntetider...jag behöver kanske inte...kanske inte är så svårt...eller nödvändigt.

Det är just den där gamla vanan. För att vakna till liv på morgonen...att stilla nervositeten när man bara sitter stilla...efter det man är klar med en uppgift - naturlig paus.

Tänkte att kanske prova på ett annat sätt denna gång med tuggummi eller sugtabletter...även om det lyckats bäst utan i tidigare försök. Förra gången jag bestämde mig var orsaken att jag tröttnade på att håret luktade rök...slutade tvärt och höll upp i fyra år - utan större problem. Sen hade jag urtråkigt en dag och började igen bara för att ha något att göra....

Men som sagt...nu har tanken börjat forma sig igen. Fast jag vill nog inte sluta helt...men kanske bara röka de där riktigt goda...på altanen med ett glas vin. Kanske på morgonen...eller om jag har en dålig dag.

Om jag gör detta så tänker jag inte säga att jag skall sluta eller att jag har slutat. Utan röka när jag vill!

Hoppas bara att mannen/mamma och eventuella andra vänner inte är på mig om detta just nu...för ju mer tjat desto trotsigare blir jag och röker bara mer då. Det får helt motsatt effekt. För då blir det "förbjudet" och tänker jag så att jag inte FÅR då blir det ett extra sug efter det. Men tänker jag att jag får om jag vill...då brukar det gå bra. För då röker jag när jag vill...och då vill jag inte lika ofta heller....

Hmmmm, vi får se vad det blir av detta....lite lockande är det....

Snipp, snapp, snut nu var sagan slut

Så, då har man landat i verkligheten igen. Efter en vecka i utomlands (Kreta). En sagolik vecka!!! Vi hamnade på ett supertrevligt litet hotell med Vasili, Yanis och Romero tre underbara bulgarer som jobbade i restaurangen och baren och som gjorde hela stämningen på hotellet.

Vi åkte moppe och tittade oss omkring halva ön. Hittade stränder som låg bakom berget, genom ravinen ute i ingenstans. Underbart!!! Snorklade - fast det gjorde mig bara arg....arg för jag ville ju dyka och komma längre ner...kolla bakom den där klippan - så jag slutade och la mig i vattenbrynet istället.

Läste böcker, åt gott och skrattade! De viktiga skratten kom tillbaka.

Förr om åren tyckte jag att det var jobbigt att vara i sån värme men nu bara efter en dag så vande sig kroppen och jag bara mös. Kände att här skulle jag kunna bo. Det var skönt för kropp, leder och själ. Fast det är klart vardagen skulle väl komma ifatt även här. Hade för första gången riktig hemrese ångest. Ville inte!!! Ville verkligen inte! Men nu är jag här och allt är tillbaka till det vanliga.

Det enda som skiljde sig från de vanliga morgonrutinerna idag var att jag gjorde mig en iskaffe istället för vanligt kaffe. Nu är det som om resan aldrig hänt utan bara varit en dröm.

Har redan skalat av mig ett lager solbränna så inte ens det kan visa att jag faktiskt har varit där på riktigt. Det skulle väl vara de extra 20 flaskorna whiskey och vodka som vi köpte på oss då.

Man brukar ju säga att en resa med upplevelers skall föra en närmare varandra men jag vet inte. Kroppsligen kom vi varandra närmare men inte själsligt. Hoppas att inte hela det grå monstret är tillbaka redan....utan att det kan ge oss ett par veckor med soliga minnen och skratt kvar i alla fall...

Dum, dummare - jag

Jag blir helt skogstokig på mig själv! Ska det vara så svårt att lära sig? Visst, man säger att man inte kan lära gamla hundar att sitta men det här är helt galet. Om och om och om igen så upprepar jag samma mönster utan att lära mig ett skit!!!! Tur att jag inte går i skolan nu....

Måste ta en allvarlig funderare om varför. Om det är så att jag verkligen vill ha det på det sättet som jag tänker och att det är därför jag har så svårt att ställa om eller om jag helt enkelt bara är jordens största idiot.

Jag gör mig ju själv så ledsen hela tiden!! Ska det va så svårt????

Ett exempel:
Jag och mannen pratade om detta i måndags. Så, det blev ganska klart men bara lite att klura på kvar. Sen några timmar senare (fast vi hade pratat och jag hade insett hur det fungerar) så gör jag samma sak igen. Förvisso i god tro men när gårdagen dök upp så insåg jag ju att jag gjort det igen!!!!

Vad jag gör?

Min man tänker på det här sättet: Idag vill jag göra det här och det här - sen gör han det.

Jag tänker: Om han skall göra det där och det där idag så kan jag göra det här...då hinner jag det klart innan han kommer hem. Hm, i morgon skulle jag vilja göra det där men vi har ju pratat lite löst om att göra det andra tillsammans om det funkar...då gör jag det där på onsdag istället för då skall ju ändå han göra något annat. Så kan vi göra något ihop i morgon.

Så kommer morgondagen och det vi tänkte göra tillsammans går inte att göra. Så då åker han iväg och gör sitt. Jag står där och skulle ha kunnat gjort det där jag egentligen ville men som jag sköt upp till onsdagen för att vi kanske skulle göra något ihop....och blir ledsen för att han inte vill va med mig....

Jag pysslar och trixar för att jag skall kunna vara fri IFALL han vill att vi skall göra något ihop. Men så blir det ju aldrig. Han gör sitt för sig själv eller med någon annan. Jag gör mitt. Men jag måste lära mig att göra mitt när jag vill göra mitt och inte anpassa mitt till hans schema. Sen bara bli glad de gånger vi råkar vara lediga samtidigt båda två och kanske kunna göra något ihop....

Jag är såååååååå urbota korkad!!!!!!

Etapp 2 avklarad

Så, nu har del två av semestern blivit avklarad...norrland och familjen. Det är ju som det alltid är med det helt ljuvligt underbart förenat med svår ångest. Föräldrarna blir bara äldre och äldre det blev synnerligen påtagligt när vi såg på kort hos syster...vad mamma har tacklat av bara på två år!!!

Men som alltid Tavelsjö! Den underbaraste platsen på denna jord!!! Den enda plats som jag känner mig hemma på. När jag kommer dit kommer jag hem. Varken Luleå eller Stockholm ger mig den känslan bara Tavelsjö. Där är livet gott!!!

Vi hängde med mamma och pappa en del. Åkte två kvällar upp till Vindelälven och fiskade (jag drog upp två harrar...de var små men det var harr i alla fall). En runda till Piteå och hälsade på syster med familj...spelade kubb (jag och syster dominerade kubbspelandet) och åt gott.

Våfflor hos faster och farbror som sig bör (ingen sommar utan dessa våfflor på deras altan).

Och ett sagolikt åskväder. Jag har inte upplevt liknande sen jag var 7/8 år gammal (även då i Tavelsjö). Oftast brukar den gå över berget bakom stugan eller berget på andra sidan sjön men nu gick den runt om oss. Golven darrade och fönsterrutorna klirrade. Man hörde hur det knastrade i luften (ungefär som en tv som står på myrornas krig). Det small mer än mullrade. Vilket skådespel det var!

Nu är vi hemma och mellanlandar för att på fredag ta nya tag och bege oss ut i välden igen.

Lilla älskade vän

Det har börjat suga i tarmen om ny hund igen....men de är svårt...det är Jaz jag vill ha precis som han var...då exakt som då...ingenting annat...inte en valp med hans själ som kanske blir som han...utan just han som han var!!!

HAr suttit och letat efter kullsyskon som eventuellt gått i avel men bara hittat avelshannar som har samma pappa...samma gener i alla fall...

Satt och tittade igenom hens mentaltest precis nu vilken sann bild det ger över honom - då tredje bästa resultat i sverige. Lek testet - håller emot men drar inte (S! känner du igen det...precis som på bilden där du inte ännu är ett år gammal har dragkamp m stora farbror Jaz han håller emot men drar inte tillbaka..)

Liten vän så älskad och så saknad!!! Tänk om jag bara hade kunnat få ge dig mer!!!

Till och med min mamma charmade du - hon som till och med är rädd för dvärgpudelvalpar! Men ingen annan hund är välkommen hem till henne. Inte ens en ny valp...bara du!

Underbara du!

Vad du är saknad! (även om jag ser dig som spökhund ganska ofta så saknar jag dig som riktig hund....)

Så förfäligt tomt utan dig! Vem skall någonsin kunna fylla dina spår?

Älskade lilla vän...du gav så stort till alla...men fick du tillräckligt tillbaka???