Dvalans konstiga ageranden

Jag sover väldigt konstigt! Är som ett övertrött barn springer tills jag somnar på plats där jag är. Ibland blir det i soffan andra gånger fåtöljen (det är inte skönt nästa dag) eller något golv någonstans. Det har till och med hänt att jag blivit så där akut trött när jag varit på toaletten att jag måste sova NU. Att ta sig till sovrummet är en omöjlighet - måste sova NU!

Med andra ord så sover jag lite var som helst. Det är väl ok att man somnar på något konstigt ställe och sover några timmar.Men eftersom jag inte längre har pappa som kommer och lyfter upp mig och lägger mig i säng så kan det ju bli lite knöligt ibland. Det är då det händer - det jag inte förstår.

Jag vaknar till framåt småtimmarna går upp och kissar och går och lägger mig på samma ställe igen!!!! Det är som om hjärnan är helt urkopplad. Har man en gång somnat på ett ställe är det där man ska bli resten av natten. Det har även hänt att när jag somnat på ett golv vaknat upp av att jag fryser, gått upp, in i sovrummet och hämtat täcke och kudde! Vad händer??!!! Eller den berömda gången jag sov i badrumet (på golvet) och frös...sträckte mig inte efter en handduk utan tog en ruta toapapper och la över axeln. EN RUTA!!!! - för det blev ju så varmt och gott då!! (OK, den gången var jag inte helt utan alkohol i kroppen)

Ja, jag somnade i soffan i gårkväll och sov i full mundering (jeans och tröjor). Man känner sig så snygg då när man vaknar...men varför går man inte till sängen????

Jag vet att jag inte är ensammen om detta problem. Kanske med att sova på golv men inte ensammen i att inte gå till sängen!

Varför???

Vissa dagar...

..går allt fel. Det är inget nytt och det händer oss alla. Men igår var det ingen rolig dag för en leverantör. De åker från Malmö med en bil full av fryst hundmat. En stor bil! När de kommer till Ljungby går bilen sönder. De får vänta tills någon har kört upp företagets andra varuleveransbil, packa om och sedan iväg igen några timmar försenade. Stressade, dåligt väder och säkert inte så glada. Har en massa människor som står och väntar på dem. Då utanför Södertälje händer det igen - bilen går sönder! Vad är oddsen?

Nåväl, desperat får de till slut tag i en hyrbil (buss), packar om allt igen - ännu fler timmar försenade! Ännu mer stressade för de som väntar förstår säkert men är troligen inte alls lika glada längre. Till oss kom de nio timmar sent - men ändå glada!!! En eloge!

Visst jag fick jobba tre timmar längre...men då hann man ju bara undan lite extra.

Sedan när jag tänker efter lite. Jag stod hela dagen och var lite irriterad över min nya mobiltelefon som jag fått. (jättefin!!!) Att den inte visar klockan när den inte används - som min gamla gjorde. I manualen står det att den alltid ska visa klockan i vänteläge och det finns ingen inställning för det!

Jämför man problemen så får man lite perspektiv. Men det är ju synd att någon ska behöva ha sån otur för att man själv ska inse vilken tur man själv har! Jag fick ju en ny mobil!!!

Vi är konstiga vi människor!!!

Människor som faschinerar

Ganska många gånger ser man människor som får en att undra - hur tänkte du nu?!!!!
Några exempel från senaste veckan:
En man som går med "fyrbent käpp" - vet inte vad det heter men ser ut som rullator utan hjul - han har tydligen väldigt bråttom för han skyndar sig över Hornsgatan mot röd gubbe i rusningstrafik!!! Även om han skyndar sig så går det inte fort. Jag ser vilken panik han har för bilarna - men varför inte vänta på grönt? Hur kan en man som inte är så stadig tycka att det är värt att bli överkörd istället för att stå stilla i tre minuter??

En liten nätt kvinna som är på promenad på Långholmen. Hon går inte på de fina asfalterade stråken utan är på stigarna i den lilla skog som finns där. Det är kallt -7 och det ligger snö på marken. vanligtvis möter man sådana som mig där - ute med hund eller stavgångspromenader. Iklädda termobyxor, leriga jackor och kängor. Men inte denna lilla kvinna. Hon hade tydligen så stora krav på sig själv att även på en "skogspromenad" måste man vara tiptop - det är väl inget fel i sig MEN hon trippar runt på isiga stigar i en liten tunn kavaj och zebrarandiga pumps (minst 12 cm klack). Nej, det såg inte ut som om hon hade varit på fest kvällen innan och bara gått vilse på väg hem.

Nyinflyttad och fattig i Stockholm. Förfärad över hur mycket potatis kostar (när man är van att hämta från källaren) tar med mig några kilo (ganska många...en resväska full) efter ett besök i norrland. Fick naturligtvis betala flera hundra för övervikten - hur tänkte JAG då? (skyller på Barbie)


Galen tant

Ja, vem är jag? Galen säger många fast det tror jag nog beror mycket på att jag gör det som jag vill göra och låter inte normer och borden styra mina val. Dessutom törs jag säga de saker som många andra bara tänker. Alla de där löjliga tankarna och frågorna man har...

Tant - ja, faktiskt. Vill vara det i alla fall! 41 år och längtar till 80! Livet blir bara härligare och härligare. Visst bekymren är större och ansvaret större. Men tänk på allt fantastiskt man fått erfara och alla människor man mött som har berikat livet. Hur mycket mer har man inte fått träffa och vara med om när man är 80!!!

Kommer från norrland med fötterna på jorden. Flyttade till Stockholm -89 för attt utbilda mig (så ovanligt). Hatade staden de första tre åren men har nu hittat mina oaser och vänner så nu kan jag inte vara utan den. Har större delen av mitt liv jobbat med reklam men för snart fem år sedan hoppade jag av den karusellen. Idag är jag mångsysslare. Större delen av mina dagar ägnar jag år djur och deras välbefinnande. Har själv 2 katter och en hund. Skolar om mig och jobbar med kostrådgivning och alternativa behandlingar för främst djur men människor också.

Så från att gå omkring i fina kostymer till att alltid bära fleece. Men det känns skönt. Även om man vissa dagar kan känna att det vore roligt att känna sig snygg på jobbet. Inte alltid gå omkring med kläder fulla av lera och hundslem. Men min kropp jublar i de bekväma, varma, oömma kläderna och fotriktiga skorna. :-)

Eller som min sambo så bra uttrycker sig: Men du jobbar ju med djur och då behöver man inte bry sig om hur man ser ut!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

Inte bara min nya utan min första! Måste ju erkänna att jag har varit mycket skeptisk själv till detta bloggande...ända tills min nyvunna fantastiska vän berättar att hon bloggar. Nyfiken som jag är måste jag ju läsa och upptäcker till min förvåning att nästan varje gång jag sätter mig framför datorn så bara måste jag titta om hon skrivit något nytt. Detta trots att jag pratar, messar och träffar henne nästan varje dag. (pratar mer med henne än min kära sambo)

Och vilket tillfälle att som experttyckare (för det är vi väl alla) kunna få utlopp för alla galna ideér, tankar och funderingar. Sedan får ni läsare skylla er själva om ni väljer att läsa eller inte. Hålla med eller svara emot. Jag kan utan att bli avbruten bara "kräka ur mig" allt jag vill! Känns toppen tycker jag!

Ni kommer att få en inblick i mitt ganska triviala och rätt rutinmässiga liv samt min hjärna (som jag själv inte alltid har kontroll över). Säkerligen kommer ni att kanske lära känna mig och mina två (än så länge) alter egon; Doris och Barbie. Doris är den som alltid glömmer och är mer eller mindre totalt förvirrad. Barbie är den som verkligen är det mest korkade som finns - tror inte ens att hon kan tugga tuggummi. Vissa dagar kommer de in och tar över helt och hållet. Just nu så utkämpar Barbie ett krig mot hårväxt...ja, ni kommer att få hela historien vid nästa slag - jag lovar.

Så välkomna in in mitt liv och min hjärna!