Jag har ändå inget för mig

Eftersom jag ändå inte har något speciellt för mig (förutom jobb, starta bolag, göra hemsida, möten med banker & finansiärer, hjälpa mannen att starta bolag) så har jag igår påbörjat inte en men två distansutbildningar och på måndag börjar jag den tredje....hmmmm....

Men två av dem är av mer "praktisk" karraktär och inom healing den tredje är dock en hel del pluggande och arbetsuppgifter....men jaja dygnat har ju 24 timmar...

Skall bli roligt att se när det börjar ryka ur öronen och jag hamnar i hörnet i hallen spelandes på läppen, pekandes mot väggen och jiddra...

Men det är kul...det går fort och jag har fart och jag vill verkligen!!!

Hej hopp nu åker vi!

Som i skolan igen

OK, eftersom jag sov hela dagen igår så är jag åter tillbaka till mänskligheten (förutom Barbies skrik i huvudet i morse...se förra inlägget)...det betyder att jag idag faktiskt gör saker. Tvättar, meckar hemsida och klär om stolar.

Det är det sistnämda som tar mig tillbaka till skolan...och syslöjden...för tydligen har inte åren gjort mig bättre än vad jag var då. Även om jag idag har mer förstånd (hoppas jag) och även mer rutin och erfarenhet...resultatet blir detsamma.

Med ett svindyrt litet stycke tyg och en häftpistol ger jag mig i kast med stolarna....jag viker, häftar, drar, viker, häftar drar mig blå...ja, ni fattar...

Det blir supersnyggt....på framsidan....baksidan ser precis ut som de broderitavlor jag gjorde i syslöjden...fullständigt kaos!!! Snygg utsida - katastrofal insida!

Fast samtidigt så speglar det väl dagens samhälle ganska bra....spelar ingen roll hur insidan är bara utsidan är snygg! Helt plötsligt så fick jag stolar som speglar nutiden! Då blev det ju något vackert av det i alla fall...eller snarare en himla bra och konstnärlig efterkonstruktion av varför de ser ut som de gör....

Nu har jag inte stolar utan installationer! :-) 

Barbie: "Jag känner mig överkörd"

Vaknade i morse av att Barbie (ett av mina alteregon) hade tagit över hela hjärnan och formligen skrek åt mig:

Skall det vara på det här viset!!!!?????

Nu har du bara prioriterat det ego som du tror är du men glömt bort mig helt. Titta på dig själv!!!!!

Solbrännan vi lyckades jobba upp är borta! Svarta ringar under ögonen! Stress gör huden ful, grå och finnig! Håret är en katastrof...sist vi klippte oss var i juni - FATTA JUNI!!!! Det är ju bara torra spröt som hänger...dessutom är det dassigt och pissigt i färgen. Det enda som går att göra är att ha tofs!!!

Men nej då...alla pengar ska sparas...inget klipp, inga nya kläder, inget som skulle pigga upp både dig och mig i det trista höstmörkret. Du rakar ju knappt benen längre!!!! Allt bara för att du ska få genomföra din dröm - MIN DRÖM DÅ??!!

Splittade toppar, eksem i öronen och finnar i näsan (hur man nu kan få finnar i och inte på näsan)...tycker du att det är rättvist???!!!

Du kan väl jobba med mig lite i alla fall!!!! Annars flyttar jag till någon annan!!!

//Arg Barbie

Ja, jag ska...

Det händer mycket nu och jag vet inte riktigt hur jag skall hinna med allt...redan när jag vaknar på morgonen är jag försenad för att hinna det jag vill/ska den dagen. Andan i halsen hela tiden. Men det är kul!

Det ser bra ut nu och jag vet att det kommer att gå. Igår hittade vi lokalen vi vill bo i och SKA bo i. Lite små tekniska detaljer bara med att om det går att flytta upp kök och toalett en trappa upp. Men har ägnat någon timme åt att fixa och rita och tror att jag har hittat en bra lösning om det inte går.

Budgeten ser strålande ut så banken kan bara inte säga nej...det är idag det händer. Möte med den första banken så får vi väl se om de kan tro på oss eller inte. Det kommer att bli så bra....

Fast det blir mer och mer att fixa med ju närmare ett ja vi kommer. Hemsidan (fast den är bra långt kommen och jag tycker att den blir fin); skaffa underleverantörer, få godkännande av myndigheter (denna punkten gillar jag inte); all logistik kring lokal och inredning; avtals skrivning; lägga upp kassasystem som funkar med bokföring och allt annat man måste tänka på.... PUST!

Men nu händer det äntligen! Inte om ett halvår utan verkligen NU!!! Allt vi har räknat, skrivit, undersökt det senaste året är på väg att bli verklighet.

Spännande, pirrigt och otroligt roligt!

Varför finns inte det man behöver?

När det finns så mycket prylar...varför finns inte de där man verkligen skulle behöva? Jag menar, det finns vinkylar för att hålla rätt temperatur på viner, det finns kylar med avdelning för grönsaker för att de kräver rätt temperatur för att vara fräscha, det finns humidorer för att hålla cigarrer i perfekt skick, kylar med ismaskiner och bubbelvatten som kommer ur dörren...allt utom det man verkligen skulle behöva...

En frys för glass!!!!

Varje gång man tar ut glassen ur frysen så är den ju så där lite för hård. Men man är ju sugen och kan ju inte låta bli att börja äta...det är ju just då men vill äta...inte om en halvtimme. Sen när man har kämpat och hackat ner skeden i glassen ett bra tag...läppar och tunga börjar förlora känsel och smaksinnet dövas...då börjar glassen få den där perfekta konsistensen...mjuk men inte smält.

Fast då har man ju hunnit äta upp helva paketet och är ganska nöjd...och känner inte lika mycket smak längre heller....så då står man inför valet att fortsätta äta och därmed sätta i sig hela paketet bara för att man vet att nu är glassen som godast...eller avsluta bittert...

Kan inte man tillverka en frys där glassen håller den där perfekta temperauren...mjuk men inte smält...varför är inte glass lika viktigt som en gurka?

Är gurkan (som inte smakar lika mycket och som i alla fall jag aldrig har samma sug efter) mer värd än glassen???

Orättvist tycker jag!!!