Nu är jag riktigt upprörd!!!

Den senaste tidens debatt om vargar och avskjutningen av vårt svenska bestånd har inte minst sagt både upprört och fått mig nästan lamslagen - hur kan vi göra så??? Jag förstår verkligen inte!!!

Som en vän till mig uttrycker det "Vi skänker pengar till andra länder för att rädda deras rovdjur och sen kan vi inte leva med våra egna". Och det vore väl en sak om det fanns varg i samma omfattning som kaniner men inte allt för länge sedan så var våran varg utrotningshotad...

Och visst vore det en annan sak om nu avskjutningen hade gjorts under kontrollernde former och med ansvar...istället så skickar vi ut skjutgalna he-mens som antagligen tycker det är jättehäftigt att få skryta om att de skjutit en varg.

Det vi fick av det var en knippe skadeskjutna sårde vargar som stryker omkring i skogen (kan tom vara farliga) och en massa föräldrlösa vargungar som ännu inte lärt sig att jaga o ta hand om sig. Det får mig att fundera om det var det de ville för skadade vilddjur och vilsna ungar KAN ju faktiskt söka sig närmare människan o bli direkt farliga...då får de skjuta fler...hurra!!! - eller?

När vi jagar älg/rådjur/vildsvin så finns ju strikta regler som alla följer...om antl kalvar, inga kor med årskalvar osv...men inte när vi skjuter varg...då brakar helvetet lös i skogen och man får skjuta på allt som rör sig verkar det som.

Sedan läser jag kommentrer som "hur kan man vurma om ett rovdjur som äter barn" - men hallå!!! Stäng sagoböckerna nu - vargarnas primära föda är inte barn!! Fler barn omkommer i trafikolyckor än av vargar varje år - ska vi ha avskjutning av bilister också??? (Nej, vi förbjuder dubbdäck istället!!!)

Vargen äter hjort/rådjur/ren i första hand vilket för mig osökt in på dagens händelse i Höör där man i morse skjöt hela sin vargflock på 15 vargar i djurparken.

En djurpark som sätter en vargflock sida vid sida med hjortar!!! Tänk er vilket djurplågeri - vargens föda bara ett stängsel emellan - stressen av att ha sin mat så nära och stressen för hjorten att ha vargen så nära o inte kunna fly...

Två av vargarna försöker ta sig in till hjorten o lyckas pilla hål i stängslet...vad gör djurparkens djurvårdare då? Vaktar extra ett par nätter o sen tror de att det nog ska vara lungt!!! Inte en tanke på att förstärka hägnet lite extra? Nej då, tar de sig ut så skjuter vi hela bunten istället...inte bara de som flytt...

Vad är det som händer??? Hur kan vi göra detta mot våra djur?????