Jagad

Vissa dagar känner jag mig verkligen jagad - nej inte paranoid. Utan bara jagad.

Det är sådana dagar när jag har mycket att stå i och springer runt som ett torrt skinn för att hinna med allt och alla. Dessa dagar så längtar jag bara efter att bli klar med alla måsten och få ta ett djupt andetag, sätta mig ner och bara vara i mig själv och mina tankar en stund.

Men det är även de här dagarna som alla ringer och pockar på min uppmärksamhet, framförallt när jag just är klar och skall sätta mig den där stunden. Resultatet blir att jag blir irriterad och tanken när telefonen ringer blir "Men för guds skull kan jag inte bara få vara ifred nån enda gång - vad är det nu då" sen forttsätter ramsan i mitt huvud "Fatta det är tisdagkväll och klockan är xx då vill man ju inte bli störd...."

Fast hade det varit en annan dag så hade jag velat bli störd. Just nu har jag en kanske inte så lång men dock en lista med måsten som jag bara måste beta av. Sen kan jag komma till ro...den har jagat mig hela veckan och jag hoppas att den skall vara klar ikväll...så att mina tankar får vila - äntligen.

Så att skivan slutar snurra i mitt huvud - om jag först gör detta så ringer jag den där sen och efter det så gör jag....

Hopplöst och det blir omöjligt att koppla av och njuta...dessa tankar har stört mig hela natten...så nu får jag ta tag i sakerna och bli av med det...längtar efter vilan....slippa springa från mina förföljare...

Jag önskar...

...önskar att jag kunde skriva om hur jag sitter på landet med ett glas vin och blickar ut på båtarna som går förbi. Hur Jösse hare tittar förbi en sväng och sitter alldeles stilla och tittar på mig. Hur grannhunden (lunketufs) kommer en sväng och säger hej (han blir glad nu när han ser mig..istället för att försöka skälla bort mig).

Hur fåglarna kvittrar och de senaste nyheterna om grannen som går omkring i BH (som vi ännu inte har förstått varför han gör)...hur stilla fridfullt och vackert allt är. Om dofterna från grillen och de vackra tulpanerna...(som inte blommar men har kommit upp).

Men det kan jag inte - för jag är fast i äckelstan - sitter inne i värmen - undan från alla jobbiga, stressiga energier som finns där ute. All hets efter den perfekta outfiten och det perfekta utseendet - det blir värre på sommaren - jag orkar inte!

Blir trasig bara jag går utanför dörren...var tog alla riktiga människor vägen? Sitter de som jag instängda i små äckliga lägenheter och längtar till gloppsnön skall komma och svida plastmänniskorna i ansiktet så att vi kan få plats att komma ut igen i parkerna...

Uäck, klarar verkligen inte av denna stresstad under de fina sommardagarna...VILL INTE!!

The King has left the building...

Älskade vännen och Kung E har idag fått somna. Efter ett långt anfall bestämde han sig för att lämna kroppen och inte mer komma tillbaka.

Min Kärlek och mina tankar går till K, B, M, L som varit tvugna att ta farväl av denna underbara själ.

Kungen i allt - orädd, godhjärtad, kunde äta ostkrokar utan att spilla och framförallt sååå cooooooool.

När jag sitter här och skriver...så väller minnerna upp...det finns så många vackra och speciella stunder med denna Kung...godisfickan...stilpoängerna i parken...korv och ägg mackorna...eller bara det att du var Jaz största kärlek...kan inte välja...kan inte berätta allt...älskade vän - du är saknad!

Du kommer att vara saknad vännen och vi önskar dig snart tillbaka (som långhårig Collie).

KÄRLEK!!!

Hundträning

OK, jag har ju många gånger kräkts över vad jag kallar "övergrepp" på hundar eller djur i for av träning. Att man orsakar djuret smärta då det inte lyder. Lika många gånger så har jag puschat för positiv förstärkning...eller belöning av gott beteende.

Så idag kom ett mail från vännen K i detta fanns ju två suveräna exempel på precis det jag menar. Titta på klippen och bestäm er själva vilken metod ni skulle vilja använda på er hund.

Vi börjar med Ceasar Milan ett klipp där han skall vänja en hund vid trimmning:

Den hårda vägen


Sen ett klipp med positiv förstärkning där man vänjer en hund vid kloklippning:

Den mjuka vägen


Se klippen och förstå nu vad jag menar med de olika metoderna och förhoppningsvis så kommer ni även att se varför de metoder som stärker gott beteende är sååå mycket trevligare för alla. Dessutom så håller de i längden.

SNÄLLA ALLA MED DJUR SOM LÄSER DETTA OCH TROR PÅ HÅRDA METODER - PROVA DEN MJUKA VÄGEN BARA EN GÅNG I ALLA FALL....

Funderingar...

Började fundera och navelskåda lite...

Att låta en annan människa vara i sitt fulla jag...utan att lägga måsten och krav på dem...det är vackert och stort. Men faktiskt inte så svårt som det låter...

Det svåra ligger i att samtidigt som man låter en annan människa vara sig själv ha förmågan att låta sitt egna jag ta den plats som behövs. För när man låter en annan vara sig själv (det sanna självet) så kan det innebära att vissa behov man själv har och behöver inte tillgodoses.

När ett behov inte tillgodoses så tenderar de flesta av oss att bli grinig och vilja ha just det man inte får. Tankar som
"men det hör ju till vanlig hövlighet.." "Jag låter ju dig..." osv formar sig som en löpeld i hjärnan sen hamnar fokus endast på detta. Det blir så lätt att bli bitter...

Istället för att tacksamt se att denna negligering av ens egna behov bara är ett vackert uttryck av att vara i sitt sanna jag. Det man själv måste lära sig är att inte drivas av behov och bekräftelser utan att själv befinna sig i sitt egna sanna jag...som inte går och väntar/trånar efter den kramen eller berömmet.

Utan som ger sig ut och tillfredställer sig själv...har roligt och gör saker som man själv blir glad av. Inte går och väntar på att någon annan skall se en för att kunna nå sin lycka.

Däri ligger det svåra....måste hitta en väg dit....

Barbieveckans effekter

Även om jag själv känner mig både modlös och hopplös - fortfarande...så tycks Barbieveckan ha gett lite resultat i alla fall...fått höra av två vänner att jag är snygg... :-)

Vad skönt det är att skenet kan bedra...fast även om det hjälper lite att snygga till sig så förändras inte vardagen i alla fall...tänk om man under en dag kunde få se sig själv genom någon annans ögon...någon som tycker att man är bra vill säga...kanske skulle man då kunna få en annan förståelse för vem man egentligen är.

Nu har man ju bara sin egna snedvridna bild av sig själv och förutfattade meningar om allt man inte är...och allt man borde vara....allt man en gång har tänkt som inte är vackert och allt man känt som man inte vill erkänna...allt det som gör att man ser sig själv med smutsiga ögon...

Allt man lärt sig att vara, göra och känna...alla murar man byggt upp för att inte vara, göra eller känna...

Jaja, men nästa vecka skall jag vara valpvakt och då kommer jag att må bra den stunden i alla fall...

Puppisarna

  

Nu är de äntligen här!!! 30 maj kom de två små änglarna till livet..och nu blir det bara en ändlös väntan till den dagen då en av dem flyttar hem till oss!!

Idag var vi och hälsade på dem...mamman kom rusande i vild fart och mötte oss vid dörren..stolt  och glad...genast släppte hon in oss och ledde oss till kojan. Stolt som en örn visade hon upp sina små...

Jag vart superförvånad att hon så gärna släppte in oss...det hade aldrig någon av mina tikar gjort så tidigt. Hon visade upp valparna och lämnade sedan oss en stund med dem...jag fick till och med pilla på de små utan att hon blev ett dugg irriterad...hon var bara tokstolt och nöjd!!!

Tänk snart har vi en av dem här hemma...LYCKA!

Och på bara tre dagar har de lärt sig att hacka dator... se bloggen här:
http://galnatanten.blogg.se/knytetsbetraktelser/ eller så finns länk här vid sidan under Knytet...

Barbievecka

Tjohoo!!! -  ropar Barbie i mitt huvud - äntligen har du lärt dig vad livet går ut på!!!! Yta, yta, yta och endast yta!!! Kanske lite materiell lycka också men mest yta...

Denna vecka har varit en riktig Barbievecka...och hon är lycklig nu!

Måndag - fixa naglar + ännu mer nya kläder
Tisdag - klippa och färga håret (i de nya kläderna)
Onsdag - skavsår tvingade mig till inköp av ett par rosa träskor i lack
Torsdag - fika och beställning av nya solglasögon + nya vanliga
Fredag - ska väl kanske måla tånaglarna idag då....

Men idag blir det i alla fall landet - det har jag bestämt - Barbie är inte lika nöjd över det eftersom vi där gräver i jorden, rensar ogräs och går omkring med skabbiga kläder...men dä blir jag lycklig....

Ha en god första maj alla ni som firar!