Konstigt med drömmar...

Det är så konstigt med drömmar hur man i hjärnan köper vad som helst. I natt så har jag haft en enda lång dröm och varje gång jag vaknat och somnat om så har drömmen fortsatt.

Den var ganska tråkig och det hände inte så mycket utan det var som en helt vanlig grå vardag...allt från borsta tänder till diska, sitta i soffan och titta på TV. Alltså inget speciellt.

Men det som var konstigt (för det är ju alltid något som är konstigt i drömmar) var ytterdörren. Den fanns inte utan man gick ut och in i lägenheten genom att ytterväggen i vardagsrummet saknades. Så där utanför hängde rep från taket och ner.

När man skulle ut så fick man kika upp vilket rep som var ledigt (annars riskerade man att få en granne i huvudet) och sedan glida ner till markplan....är det kanske det som kallas för alternativhissar???

Men i drömmen så köpte min hjärna det och det var fullständigt naturligt att det skulle vara just så!

Läskiga stan...

Fy, vad jag har blivit knasig. Det blir jobbigare och jobbigare att åka in till stan tycker jag. Får panik av alla människor som är där och överallt..på tunnelbanan...affärer...gatorna. Det är riktigt påfrestande...jag nästan drar mig för att vara där.

Går omvägar på små bakgator och promenerar hellre i ösregn in till stan för att slippa tunnelbanan. Får anstränga mig för att inte resa mig upp och byta vagn om den vagn jag sitter i är för befolkad.

Undrar om det är för att jag senaste åren i princip bara rört mig i mitt närområde. Har haft 5-10 minuters promenadväg till jobbet har allt jag behöver inom räckhåll (promenadsavstånd).

Jag känner mer och mer att jag skulle kunna isolera mig i en liten by någonstans....

Det börjar bli riktigt läskigt att röra sig i stan och bland mycke människor...

Måste bara berätta...

...att det gör ont när man tattuerar sig...riktigt ont...fast inte alla linjer utan bara en del och de gör riktigt riktigt ont. Trodde faktiskt inte att det skulle kännas så...men det gjorde det. Men nu är den där och jag gillar den mer och mer. Igår var jag lite tveksam eftersom den inte blev exakt så som jag hade i mitt huvud....men nu tycker jag om den.

...att kroppen (i alla fall min) utsätts för en mindre chock vid tattuering...var alldeles skakig och svag många timmar efter. Men det klart...det är ju som att få ett stort skrubbsår på höften. Det måste ju kännas!

...måste också berätta vad som händer när man rengör ett träbord med hällrengörning istället för träolja...det blir visserligen rent och väldigt mjukt och slätt (antagligen av slipmedlet) och väldigt väldigt matt....får väl se om det går att reparera....

...att det var länge sen som jag hade en riktig storstädning som jag har idag och att det är riktigt riktigt skönt!!!

...att jag retar katterna med den nya mobilen som har en ringsignal som heter "arg katt" och tydligen funkar den för min stora katt kommer rusande så fort den låter och undrar att va f*n...vem är det som är här??? Ska jag spöa upp någon?? - det är kul :-)

Nu var det dags...

Måste erkänna att jag inte är lagomt nervös inför tattueringen idag. Även om allt verkar vara helt rätt!!

Jag har ju funderat på det ända sedan jag var 18 alltså i 24 år och nu skall det ske...gulp!

Varför det inte blivit av innan är för att jag letat motiv och placering i alla dessa år. Det måste vara helt rätt!!! Hatar tattueringar som bara är för att och som inte betyder något (som en sol på armen tex som alla tjejer skulle ha i slutet på 90-talet). Då är det snyggare med ett mönster på ryggen eller runt armen ...då blir det ju mer som ett smycke.

Nåväl motivet har har kommit naturligt nu - Jaz tassavtryck, hans namn och lite snirkel. Placeringen blev också naturlig - på höften där hundars tassar landar när de hoppar....

Så nu skall det bli av idag....precis på dagen då Jaz fyller 1 änglaår...hur rätt kan det bli???

Dessutom har jag ny mobil - det är kul!

Och ni kolla in denna bloggen...super...Egon...en av mina fyrfota vänner!!!!

http://prickigahunden.blogdog.se/

 

Bantningsmedel...

Nu är det dags igen! Semestern är slut och alla måste bli smala igen....gymmen annonserar ut för fullt och likaså bantningsmedlen...ny metod...4 kg på en vecka...

För är man smal är man snygg....det går på automatik på något sätt. Har själv aldrig riktigt förstått hur man ska titta och tänka då...får inte riktigt till den bilden. För mig kan en smal människa vara riktigt ful och en tjock jättefin. Fattar inte riktigt grejen vad vikten har med det att göra.

Mannen tänker lite så fast inte om tjock eller smal. Utan om det syns att man har färgat håret, fönat och fixat, snygga naglar eller målat sig - ja, helt enket fixat sig på något sätt. Då är man fin för då har man ansträngt sig och då bryr man sig om hur man ser ut. Sen spelar det ingen roll riktigt vad man har gjort bara det att man tar hand om sig och att man bryr sig om sig själv.

Fattar inte riktigt det tänket heller...fast fattar det lite mer än tjock och smal tänket.

Jaja, det som jag tycker är så fantastiskt med bantningspillren/metoderna är att de alla kommer med den finstilta texten. "fungerar tillsammans med ökad motion och rätt kost"

Nähä! Fast jag kan nog gå ner i vikt utan de där pillrena om jag börjar motionera och äta rätt.....

Är vi så desperata efter att vara tanor så att vi går på såna saker och betalar dyra pengar för ingenting????!!!

Sjukt tycker jag!

Alla Göteborgare har varit i Estland!?

Eller?

På väg till jobbet idag så passerade jag som vanligt samma goa gäng farbröder som träffas vid samma parkbänk varje dag. Av någon anledning så blir jag alltid glad när jag passerar dem...de har så fantastiskt härliga slutsater. Och alla verkar förstå vad de menar...

Själv så blir det mer som att få dagens gåta. Man passerar hör en fras och efter det så instämmer alla i det som sas (oftast i alla fall...enstaka gånger uppstår en argumentation om det är någon som tycker olika). Men denna fras och argumentation är för min hjärna svår att hänga med i...det är som om de börjar på en mening som sedan egentligen utvecklas till en slutsats. Utvecklingen behöver nog minst en 20 - 30 meningar men dessa hoppas över.

Sålunda får jag mig till livs - dagens gåta.

Fast idag blev det en svår nöt att knäcka...kanske kan ni hjälpa mig:

"Jo, serru jag är göteborgare men jag har ändå aldrig varit i Estland"

Hmmmm.....

Dålig rökdag

Det hade jag igår. Kanske berodde det på att jag var så trött och tagen av mardrömmen eller så har jag kommit in i första svackan.

Jag som har tyckt att det gått så bra och inte varit svårt alls. Hade tänkt att dra ner till 4 st men landade på 6...fast med tanke på att jag säkert rökt 25 igår om det hade varit som vanligt kanske jag inte skall slå på mig själv i alla fall...

Men jag gav in och tänkte att va tusiken....

Kände genast att ett par av dem bara var den där vanan och inte njutningen. Tappade lite motivation också...det händer ju inget...men det är väl svårt att få saker att hända när man redan dragit ner med 15 st...det är ju stort...men då att bara ta bort 1 till blir så fjuttigt....men egentligen är nog det större...

Fast idag har jag mycket att göra så idag skall jag nog kunna klara ta ner till 4 eller 5 i alla fall...vi får väl se...

Usch!!!

Sov riktigt illa i natt. Jag menar riktigt riktigt illa. Först kunde jag inte somna och sedan har det bara varit oro hela natten. Slutar att på morgonkvisten drömma en mardröm som verkligen satte spår i mig. Den var så sann....

Även om händelserna i drömmen inte var så sanna så var känslan och kärnan i drömmen det. Obehagligt att få det så svart på vitt. Hur jag känner och varför...även om jag har vetat det så blev det extra obehagligt när det målades upp på det sättet.

Tyvärr kunde jag inte gå tillbaka i drömmen och fixa det eftersom precis vid det kritiska momentet så kom sambon in och sa hej då...så nu sitter jag här med en mycket obehaglig känsla i hela kroppen som inte går att fixa till - inte i drömmen i alla fall...

Då blir jag ju tvungen att fixa det i verkliga livet - det vill jag inte. För jag vet inte om det går...inte på sånt sätt som jag vill i alla fall...

FY BUBBLAN!!!