Människor som faschinerar

Ganska många gånger ser man människor som får en att undra - hur tänkte du nu?!!!!
Några exempel från senaste veckan:
En man som går med "fyrbent käpp" - vet inte vad det heter men ser ut som rullator utan hjul - han har tydligen väldigt bråttom för han skyndar sig över Hornsgatan mot röd gubbe i rusningstrafik!!! Även om han skyndar sig så går det inte fort. Jag ser vilken panik han har för bilarna - men varför inte vänta på grönt? Hur kan en man som inte är så stadig tycka att det är värt att bli överkörd istället för att stå stilla i tre minuter??

En liten nätt kvinna som är på promenad på Långholmen. Hon går inte på de fina asfalterade stråken utan är på stigarna i den lilla skog som finns där. Det är kallt -7 och det ligger snö på marken. vanligtvis möter man sådana som mig där - ute med hund eller stavgångspromenader. Iklädda termobyxor, leriga jackor och kängor. Men inte denna lilla kvinna. Hon hade tydligen så stora krav på sig själv att även på en "skogspromenad" måste man vara tiptop - det är väl inget fel i sig MEN hon trippar runt på isiga stigar i en liten tunn kavaj och zebrarandiga pumps (minst 12 cm klack). Nej, det såg inte ut som om hon hade varit på fest kvällen innan och bara gått vilse på väg hem.

Nyinflyttad och fattig i Stockholm. Förfärad över hur mycket potatis kostar (när man är van att hämta från källaren) tar med mig några kilo (ganska många...en resväska full) efter ett besök i norrland. Fick naturligtvis betala flera hundra för övervikten - hur tänkte JAG då? (skyller på Barbie)


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Jag har en till... En man på långholmen som går på hundrastområdet, stannar alla hundar och berättar att han är jättehundrädd. För att sen fråga om han får klappa ;)

Inte så rädd då kanske för det har hänt flera gånger och varje gång är det en annan historia om hur han blev hundrädd. Vill bara ha någon att prata med kanske?

/U


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback