Pensionärer

OK har i tidigare inlägg kräkts över hur småbarnsföräldrar anser att de har alla rättigheter i hela universum. (nu stämmer ju inte det på alla så klart men på många)....

Pensionärer agerar också på ett sådant sätt. Till viss del kan jag tycka att självklart skall de få kliva på bussen först och få en sittplats. Lika självklart tycker jag att det är att ge dem hjälp med dörrar eller annat som de inte riktigt klarar själv.

Men bara för det så behöver inte man bete sig som ett svin. Var på ICA igår och handlade. Det var fler än jag som gjorde detta. Var av 2 pensionärer den ena värre än den andra.

Vi börjar med den som bara var lite fräck. En man...kön var lång och bara en kassa öppen. Men istället för att ställa sig sist i kön så står han och spanar lite och efter en liten stund helt resolut klämmer han in sig som nummer 2.

Kassörskan ropar på förstärkning - en till kassa skall öppnas - då dyker pensionär nr 2 upp - en dam. Hon ställer sin vagn som nästan är tom som nr 1 i kassan som skall öppnas sedan så springer hon runt och plockar på sig de varor hons skall ha....och alla får vänta till hon är klar....tränger sig och dirigerar uppfodrande anställda och kunder att hjälpa henne med att hämta varor...den extra kassan hjälpte inget alls....

Får man bete sig så? Kommer det en hemlig manual i brevlådan när man fyller 65 med nya regler som gäller från och med då? Eller har vi en gen i oss som vaknar till liv vid 70 och gör oss laglösa?

Kommentarer
Postat av: U

Nej, den kommer med pensionärsintyget från försäkringskassan. Tänk dig mitt drömscenario - både småbarnsmamma OCH pensionärstant - SAMTIDIGT!! (hornen växer ut...)

2008-04-11 @ 16:46:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback